350-kronersgrensa

Denne buksa blir nesten 300 kroner rimeligere når momsgrensa forsvinner

Mange frykter at netthandelen blir dyrere når 350-kronersgrensa forsvinner, men det er ikke alt som vil koste mer.

MOMSGRENSE: Fra 1. april neste år kan du handle klær for 3000 kroner i en utenlandsk nettbutikk før du må betale toll. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
MOMSGRENSE: Fra 1. april neste år kan du handle klær for 3000 kroner i en utenlandsk nettbutikk før du må betale toll. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Denne uka la regjeringen frem statsbudsjettet for neste år, og der ble det blant annet bekreftet at momsfritaket, kanskje mest kjent som 350-kronersgrensa, fjernes - som forventet i forkant av offentliggjøringen.

Ordningen vil gjelde for momspålagte varer, og det er den utenlandske selgeren som har ansvar for beregning og betaling av merverdiavgiften.

Et spørsmål som går igjen blant norske forbrukere, er hvordan denne endringen vil ramme dem som bestiller gjennom privatpersoner og småaktører som selger via nettsider som eBay, Amazon og Alibaba.

Er i dialog med Ebay

I en e-post til Dinside skriver Jørgen Næsje, statssekretær i Finansdepartementet, at dersom plattformer som Amazon, eBay og Alibaba registrerer seg i den forenklede ordningen, er det de som står for oppkreving og innbetaling av merverdiavgift.

- Småaktører som selger sine varer gjennom disse plattformene behøver ikke å registrere seg. Forutsetningen for at de store aktørene går inn på ordningen er at den er enkel, skriver han.

- Har dere vært i kontakt med aktørene om den nye ordningen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer