Denne danker ut blåbæret

Kryddernellik inneholder 56 ganger mer antioksidanter enn blåbær.

56 GANGER MER ANTIOKSIDANTER: Det totale antioksidantinnholdet i nellik regnes å være 465.32 mmol/g, mens nyper har 39,46 mmol/g og blåbær har 8,32 mmol/g. Foto: Colourbox.com
56 GANGER MER ANTIOKSIDANTER: Det totale antioksidantinnholdet i nellik regnes å være 465.32 mmol/g, mens nyper har 39,46 mmol/g og blåbær har 8,32 mmol/g. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er allerede kjent med at blåbær, nyper, valnøtter og en rekke bær regnes å være blant de viktigste kildene til antioksidanter.

Les også: Blåbærjuice gjør hjernen friskere

Har du ennå ikke fått med deg hva antioksidanter er? Sjekk faktaboksen lengre ned.

Nå bør du kanskje ta en nærmere titt på en helt annen type matvare, for å sørge for optimalt inntakt av antioksidanter. Det er nemlig veldig store forskjeller (over tusen ganger) i konsentrasjon av antioksidanter mellom ulike planter. En rekke krydderplanter har mye høyere konsentrasjon av antioksidanter enn frukt og grønnsaker.

Se for deg middelhavsdietten, som er basert på frukt, grønnsaker, brød, kornprodukter (pasta, poteter, bønner frø og nøtter) og olivenolje og bare et moderat inntak av meieriprodukter, fisk, egg, fjærkre og vin, og nesten ikke noe kjøtt. Denne dietten inneholder også mange krydre som fungerer som naturlige antioksidanter, og som fremmer god helse.

Les mer: Best med middelhavsdiett

Det hevder forskere som har sett på middelhavsdietten og de forskjellige krydrene som dietten ofte innebærer, og har utpekt kryddernellik som en klar ener. Den karakteriseres som det beste antioksidantkrydderet, blant annet fordi den er rik på fenoler, som er en gruppe antioksidanter. I tillegg har krydderet andre egenskaper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer