Denne døra låses opp med BankID

- Hvorfor ikke? tenkte utvikleren, som vil bevise at mulighetene er uendelige.

BANK, BANK: Gjennom BankID på mobil låser Jørund Leknes opp denne minidøra, som har en helt standard smartlås installert.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BANK, BANK: Gjennom BankID på mobil låser Jørund Leknes opp denne minidøra, som har en helt standard smartlås installert. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BankID handler mindre og mindre om bank, og mer og mer om ID. For eksempel fokuserer versjon 2.1, som lanseres til høsten, på digital signering av dokumenter.

Hovedpoenget med BankID er nemlig å bevise at du er deg. Når du har bevist dette, er det i utgangspunktet ingen grenser for hva som kan skje i andre enden.

Åpne en dørlås, for eksempel.

- Vi fant ut at «nei, skal vi ikke prøve?». Og det gikk fint, det, smiler forretningsutvikler Jørund Leknes i konsulentselslapet Kantega.

LES OGSÅ: Bruker du ikke BankID på mobil ennå? Se hvorfor du også burde droppe kodebrikka!

Beviser poeng

Leknes har jobbet mye med implementering av BankID. Som oftest er det da snakk om selskaper som trenger en sikker identifisering i den virtuelle verden.

Men identifisering blir stadig viktigere i den fysiske også, mener Leknes, nå som alt fra kaffetraktere til dørlåser skal være på «tingenes internett».

Én mulighet er å gjøre dette med BankID. Se på den som en knapp; hva som skjer når du trykker på den, er uavhengig av knappen.

- Og dette er bare et «proof of concept», som et eksempel på hva man kan gjøre med BankID, sier Leknes til Dinside, og setter opp utstyret han trenger for å demonstrere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer