Denne er en miljøsynder

Nå blir flere bleier svanemerket.

Nå blir flere og flere bleier svanemerket i Norge. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Nå blir flere og flere bleier svanemerket i Norge. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss bruker engangsbleier på de små. Ikke så rart egentlig, for dagens bleier er behagelige, enkle å bruke og de suger effektivt opp væske.

Men til forskjell fra tøybleier er de ikke så veldig miljøvennlige. Tenk, et bleiebarn bruker i underkant av 2000 bleier i året, som gir cirka ett tonn søppel i hele bleieperioden!

Det er likevel mulig å være på miljøets side selv om du bruker engangsbleier. For her kan du også velge varianter med det kjente svanemerket. Disse bleiene finnes blant annet i alle COOP-butikker, REMA og på SmartClub. Og nå satser også Libero på miljø i kampen om bleiekundene.

Svanen stiller strenge miljø- og kvalitetskrav til bleier, ifølge Grønn Hverdag. Og en svanemerket bleie er blant annet fri for optiske hvitemidler, parfyme og fuktighetslotion.

Hvor viktig er dette egentlig for en barnerumpe? Se hva jordmor Siri von Krogh sier lenger ned på siden.

Les også: Finanskrisen fremmer pottetreningHvem vinner bleiekrigen?`Se de ulike bleieavtalene

Mer skånsomme

Ifølge en pressemelding fra Miljømerking, som forvalter svanemerket i Norge, er svanemerkede bleier mer skånsomme mot barnet, og kjemikaliene som brukes må tilfredsstille strenge helse- og miljøkrav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.