- Denne er for damene

- Og denne overrasker. Vi har fått testet årets juleakevitt.

Ekspertene både lukter og smaker lenge når årets juleakevitt skal testes. (Fra venstre: Ole Jonny Eikefjord, Torkjell Berulfsen og Halvor Heuch) Foto: Kristina Picard
Ekspertene både lukter og smaker lenge når årets juleakevitt skal testes. (Fra venstre: Ole Jonny Eikefjord, Torkjell Berulfsen og Halvor Heuch) Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide kontaktet tre menn med god greie på edle dråper for å teste årets juleakevitt. En av akevittene var en ekstra positiv overraskelse for testpanelet.

DinSide understreker at alle akevittene ble testet første gang uten at panelet fikk se flaskene de kom fra.

Årets testvinner:

Lauritz aquavit, Aass bryggeri: - Dette er en klassisk akevitt. Riktig og typisk, sier Halvor Heuch.

Berulfsen er enig: - Denne hadde jeg veldig sans for. En veldig god, hyggelig og anvendelig akevitt. Dette var den jeg umiddelbart falt mest for.

Også Eikefjord liker denne svært godt. - Denne ville vært mitt valg til for eksempel pinnekjøtt, sier han.

Når DinSide avlsører navnet, er både Heuch og Berulfsen enig i at akevitten overrasker positivt. Alle tre i panelet trekker den frem som favoritt.

For damer:

Fru Lysholm, Arcus: - Her finner du nesten ikke karve, sier Heuch.

- Mitt inntrykk er at damene ikke er så glad i karve, og da er jo denne fin, sier Eikefjord. Han synes akevitten skiller seg klart ut på smak. - Den har en søt lukt og en snill smak, nesten litt marsipanaktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.