Glad i kylling? Da er sannsynligheten mindre for at du rammes av kreft. En omfattende studie viser nemlig at høyt inntak av rødt kjøtt øker risikoen for at du dør av kreft eller hjertesykdom, melder nyhetsnettstedet Mail Online.
Les også: Denne kyllingen er billigst
Kunne forhindret dødsfall
Forskere ved det amerikanske kreftinstituttet i Maryland har gransket spisevanene til mer enn en halv million mennesker gjennom ti år.
I løpet av studien døde 47 976 av mennene og 23 276 av kvinnene. Forskerne mener 11 prosent av dødsfallene blant mennene og 16 prosent av dødsfallene blant kvinnene kunne vært forhindret dersom personene hadde redusert mengden rødt kjøtt de spiste.
Les også: Slik blir usunt suntLes også: Derfor tyr vi til fastfood
Derfor bør du droppe rødt kjøtt
Rødt kjøtt er kan være helseskadelig på flere måter. Blant annet dannes det kreftfremkallende stoffer dersom kjøttet tilberedes ved høye temperaturer. I tillegg er denne typen kjøtt en kilde til mettet fett, som kan knyttes til bryst- og tarmkreft. Inntak av rødt kjøtt påvirker også blodtrykk og kolesterolnivå i blodet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger