Denne kan redde ferieøkonomien

Småpostene kan velte hele feriebudsjettet.

Denne summen tilsvarer det en av DinSide-journalistene sløser bort på småting hvert eneste år. En del av det må tas av feriepengene. Foto: Kim Jansson
Denne summen tilsvarer det en av DinSide-journalistene sløser bort på småting hvert eneste år. En del av det må tas av feriepengene. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange skal feriepengene vare enda en hel måned før ny lønning er på kontoen. Store summer kommer inn på konto før ferien, men så forsvinner pengene overraskende fort ut igjen.

Hvorfor? Mange glemmer å budsjettere med småutgiftene når de planlegger hva feriepengene skal brukes på.

Dette kan faktisk få store konsekvenser for ferieøkonomien, fordi det viser seg at småutgiftene for mange utgjør ganske store summer hver måned. For Emilie Hansen var det snakk om hele 99.671 kroner i året, men hun er ikke alene om å mangle kontroll på småkjøpene.

>>> Nå kan vennene dine se hvor mye du sløser

Kan gi en a-ha-opplevelse

Vil du vite hvor mye av feriepengene dine du burde ha satt av til din daglige "sløsing", bør du legge dette inn i vår sløsekalkulator.

Et par uvaner om dagen kan utgjøre flere tusen kroner per måned, og du vil måtte innse at feriepengene ikke vil rekke til alt du hadde planlagt - med mindre du umiddelbart kutter ned på sløsingen. Skal du sette opp budsjett for resten av sommeren, bør du ha et realistisk forhold til hva du bruker penger på.

Dersom du er i tvil, ta gjerne frem en kontoutskrift fra brukskontoen din forrige måned når du setter deg ned med kalkulatoren.

NB! Husk å sette av 1.200 kroner ekstra

Slik virker den

Du velger selv hva du vil definere som sløsing og ta med i sløsekalkulatoren. Du skriver inn hvor mye du bruker på de ulike postene, og kan for eksempel oppdage at du bruker 5.824 kroner på kaffe i året.

Når du har fylt inn postene i kalkulatoren, trykker du på «Beregn!», og så finner du ut hvor mye av feriepengene du må regne med går med til småutgifter.

>>> SLØSEKALKULATOREN

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer