Denne maten gjør deg slank

Vi snakker ikke om stangselleri og gulrøtter.

En dæsj sennep setter i gang fettforbrenningen din, viser ny undersøkelse.  Foto: colourbox.com
En dæsj sennep setter i gang fettforbrenningen din, viser ny undersøkelse. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem sier at knekkebrød og gulrøtter er den eneste veien til en slankere kropp? Nye undersøkelser viser at det finnes en rekke ulike matvarer som kan bidra til å øke fettforbrenningen.

- Ved å erstatte enkelte matvaner med nye, kan du lett gå ned i vekt. Det er ingen grunn til å sulte seg, sier ernæringsfysiolog Fredrik Paulún til altommat.se

Bær og kokos

Ifølge Paulún har blant annet kokos vist seg å være gunstig for vekten.

- En person som spiser kokos vil veie mindre enn en som inntar tilsvarende mengde energi gjennom andre matvarer, sier han.

Også bær, særlig bringebær, kan sette fart på forbrenningen. Hemmeligheten skal ligge i hallonketonet, som gir bringebæret den gode smaken. Rent kjemisk minner det om capsaicin, som er det brennende stoffet vi finner i chilipepper og en rekke andre hete kryddersorter.

- Disse stoffene frigjør fett fra fettcellene, som igjen fører til økt forbrenning, sier Paulún, som mener at vi trygt kan fråtse i bær uten å legge på oss.

Sterkt krydder

- Bær er ekstremt kalorifattige, det er nesten umulig å få et overskudd av kalorier ved å spise bær. Vannmelon er et annet eksempel. Den inneholder aminosyren citrullin, som øker kroppens evne til å brenne fett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.