Denne minibanken skjuler en hemmelighet

Se hva svindlerne har gjort med denne minibankterminalen.

SKIMMING: Denne minibanken er utstyrt med utstyr som kan bli brukt til å svindle uvitende kortbrukere. Foto: Mikko H. Hypponen
SKIMMING: Denne minibanken er utstyrt med utstyr som kan bli brukt til å svindle uvitende kortbrukere. Foto: Mikko H. Hypponen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frekke svindlere mangler ikke kreativitet. Mange av dem bruker mye krefter på å finne nye metoder for å lure uvitende mennesker.

Manipulering av minibanker er en måte å lure ut penger av folk på. Når ingen ser på, installerer de såkalte «skimmerne» utstyr som gjør at de kan kopiere informasjonen på kortet ditt så lett som bare det.

I tillegg setter de opp et kamera, som fanger opp de fire tallene du plotter inn, og vips, så får de full tilgang til pengene på kontoen din.

Les også: Er minibanken falsk eller ekte?

En finsk twitrer har publisert en rekke bilder av skimmingutstyr som er plassert i en minibank. Utstyret er nærmest usynlig for de aller fleste - du skal være en ekspert på minibanker for å kunne oppdage at noe er galt.

Bildene kan du se under:

Antiskimming i Norge

I Norge kan du være relativt trygg når du putter kortet ditt inn i en minibankterminal. Norske minibanker er nemlig så godt som sikret mot skimming.

- Norske minibanker har antiskimmingsutstyr, så skimming av minibanker er ikke noe problem i Norge, har kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i Finansnæringens hovedorganisasjon (FNH) fortalt DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.