Denne minibanken skjuler en hemmelighet

Se hva svindlerne har gjort med denne minibankterminalen.

SKIMMING: Denne minibanken er utstyrt med utstyr som kan bli brukt til å svindle uvitende kortbrukere. Foto: Mikko H. Hypponen
SKIMMING: Denne minibanken er utstyrt med utstyr som kan bli brukt til å svindle uvitende kortbrukere. Foto: Mikko H. Hypponen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frekke svindlere mangler ikke kreativitet. Mange av dem bruker mye krefter på å finne nye metoder for å lure uvitende mennesker.

Manipulering av minibanker er en måte å lure ut penger av folk på. Når ingen ser på, installerer de såkalte «skimmerne» utstyr som gjør at de kan kopiere informasjonen på kortet ditt så lett som bare det.

I tillegg setter de opp et kamera, som fanger opp de fire tallene du plotter inn, og vips, så får de full tilgang til pengene på kontoen din.

Les også: Er minibanken falsk eller ekte?

En finsk twitrer har publisert en rekke bilder av skimmingutstyr som er plassert i en minibank. Utstyret er nærmest usynlig for de aller fleste - du skal være en ekspert på minibanker for å kunne oppdage at noe er galt.

Bildene kan du se under:


Antiskimming i Norge

I Norge kan du være relativt trygg når du putter kortet ditt inn i en minibankterminal. Norske minibanker er nemlig så godt som sikret mot skimming.

- Norske minibanker har antiskimmingsutstyr, så skimming av minibanker er ikke noe problem i Norge, har kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i Finansnæringens hovedorganisasjon (FNH) fortalt DinSide.

Neverdal forteller videre at det er mer enn tre år siden utstyret ble montert i norske minibanker, og etter at dette ble gjort, er det ikke oppdaget tilfeller der kort har blitt kopiert.

VIDEO: Her slår svindlerne til

Huskeregel nummer én

Uansett hvor sikre norske minibanker er, bør du fortsatt ta noen forholdsregler når du bruker kort. Ikke minst om du reiser til utlandet, og skal ta ut penger fra utenlandske minibanker.

Da er den viktigste forholdsregelen du kan ta, å holde hånden over PIN-koden din. For uten de fire tallene, vil det være vanskelig og tidkrevende for svindlerne å misbruke den informasjonen de eventuelt kopierer fra kortet ditt.

Å holde hånden over når du taster inn koden er også viktig når du bruker betalingsterminalene i butikker i Norge og utlandet. Disse er ikke sikret med tilsvarende antiskimmingsutstyr, og derfor har det vært flere tilfeller det siste året, der personer har blitt svindlet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer