- Denne øker sikkerheten

Se hvorfor butikkene ikke har lov til å teipe igjen chip-hullet.

Et kort fra Skandiabanken med chip og et kort fra Nordea med chip. Les saken under, og få endelig forklaring på hvorfor det er chip på kortene. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Et kort fra Skandiabanken med chip og et kort fra Nordea med chip. Les saken under, og få endelig forklaring på hvorfor det er chip på kortene. Foto: Synne Hellum Marschhäuser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er to faktorer som gjør at chipen er blitt laget for bankkortet. Nummer en er behovet for økt kortsikkerhet, og nummer to blir da naturligvis reduksjon av økonomiske tap, sier Anders Bigseth, informasjonssjef i Teller.

Vi snakker naturligvis om bankkort med chip. Teller tilbyr brukersteder tilgang til Visa, MasterCard og American Express.

Noen ganger holder det å dra kortet som vanlig, mens andre bankautomater krever at man setter inn kortet, og det finnes i hvert fall tre varianter for hvordan man skal sette inn kortet.

- Leverandørene/produsentene av bankterminalene konstruerer og designer terminalene på forskjellige måter. Det er derfor forskjellige terminaler krever forskjellig innsetting av bankkortet. Det har ingenting å si for sikkerheten hvor man stikker inn kortet, sier Bigseth.

Les også: Slik ble Knut Espens kort tappet i New York

Skal velge chip

Ved bruk av chip er man blant annet avhengig av å trykke pin-kode både for betalingskort og kredittkort, derfor er det mindre sjanse for at noen misbruker kredittkortet og betalingskortet ditt, for de må isåfall fange opp koden din og stjele kortet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer