Denne reklamen lyver ikke

Ludo Mobil reklamerer med gratis mobilbruk. Det er fullt mulig med flere abonnementer.

Du kan faktisk bruke mobilen et helt år uten at det koster deg et øre. Foto: Per Ervland
Du kan faktisk bruke mobilen et helt år uten at det koster deg et øre. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kan ringe 101 minutter, sende 118 SMS og 5 MMS per måned, og det er helt gratis. Dette er omtrent ordlyden i Ludo Mobils siste reklame, og det er helt sant. Velger du abonnementet Ludo Terningkast 6, betaler du 0 kroner med dette forbruket. Det samme gjelder for Tele2 Sheriff. Du betaler imidlertid 10.546 kroner per år om du velger Telenor SurfPrat XL.

Disse ringer gratis!

Sistnevnte er selvsagt et abonnement for storbrukere, ikke for personer som ringer sjelden. Forskjellene i pris illustrerer imidlertid hvorfor det er så viktig at du kartlegger mobilbruken din før du binder deg til et abonnement. Du kan spare tusenvis av kroner i året ved å velge riktig. Skarp konkurranse i mobilmarkedet kommer det som forbruker til gode, og for tiden er det de mindre mobilselskapene som leder an på pris.

Se de store prisforskjellene:Prøv DinSides mobilkalkulator

Slik velger du billigst:

1. Kartlegg mobilbruken din: Ikke velg et abonnement som virker fristende før du har undersøkt hvordan ditt ringemønster fortoner seg. Dette begynner å bli ganske enkelt. Flere av mobiloperatørene gir deg tilgang til din egen faktura på deres egne internettsider. Her kan du se hvor mye du ringer til mobiltelefon, til fasttelefon, hvor mange SMS du sender og hvor mye du surfer med mobiltelefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer