Denne reklamen lyver ikke

Ludo Mobil reklamerer med gratis mobilbruk. Det er fullt mulig med flere abonnementer.

Du kan faktisk bruke mobilen et helt år uten at det koster deg et øre. Foto: Per Ervland
Du kan faktisk bruke mobilen et helt år uten at det koster deg et øre. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kan ringe 101 minutter, sende 118 SMS og 5 MMS per måned, og det er helt gratis. Dette er omtrent ordlyden i Ludo Mobils siste reklame, og det er helt sant. Velger du abonnementet Ludo Terningkast 6, betaler du 0 kroner med dette forbruket. Det samme gjelder for Tele2 Sheriff. Du betaler imidlertid 10.546 kroner per år om du velger Telenor SurfPrat XL.

Disse ringer gratis!

Sistnevnte er selvsagt et abonnement for storbrukere, ikke for personer som ringer sjelden. Forskjellene i pris illustrerer imidlertid hvorfor det er så viktig at du kartlegger mobilbruken din før du binder deg til et abonnement. Du kan spare tusenvis av kroner i året ved å velge riktig. Skarp konkurranse i mobilmarkedet kommer det som forbruker til gode, og for tiden er det de mindre mobilselskapene som leder an på pris.

Se de store prisforskjellene:
Prøv DinSides mobilkalkulator

Slik velger du billigst:

1. Kartlegg mobilbruken din: Ikke velg et abonnement som virker fristende før du har undersøkt hvordan ditt ringemønster fortoner seg. Dette begynner å bli ganske enkelt. Flere av mobiloperatørene gir deg tilgang til din egen faktura på deres egne internettsider. Her kan du se hvor mye du ringer til mobiltelefon, til fasttelefon, hvor mange SMS du sender og hvor mye du surfer med mobiltelefonen.

Ikke tro at du skal endre vaner dersom du bytter abonnement. Det er ingen vits i å velge "snakk så mye du vil"-abonnementer hvis du bruker telefonen mest til SMS. Motsatt er det selvsagt ikke noe poeng med 100 gratis SMS per måned hvis du ikke er en hyppig tekster.

2. Sammenlign leverandørene: Det kan virke som en umulig oppgavae, men det er det faktisk ikke. DinSide har en egen mobilkalkulator der vi sammenligner data fra alle mobiloperatørene. Her kan du taste inn ringemønsteret ditt og finne ut hvilket abonnement som passer for deg.

>>> Her kan du regne ut selv

Likte du denne saken? DinSide følger jevnlig med på mobilmarkedet: Dinside.no/okonomi/tele/

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer