Gjenvinning

Denne skal også pantes

Ifølge Infinitum er det mange flasker som ikke har «idealkroppen» vi glemmer å gjenvinne.

EN GÅTE: Hvilket dyr i jungelen er best på gjenvinning? Panteren! Og du, ikke glem å pante gløgg-flaskene i år. Foto: Katrine Lunke
EN GÅTE: Hvilket dyr i jungelen er best på gjenvinning? Panteren! Og du, ikke glem å pante gløgg-flaskene i år. Foto: Katrine Lunke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smaken av jul er så mangt - blant annet en kopp varm gløgg.

Hvert år selges det hele 800 000 gløggflasker til norske forbrukere, men færre gløgg-glade nordmenn vet at disse kan og skal pantes:

Mer enn ni av ti plastflasker og drikkevarebokser gjenvinnes til nye flasker, plastprodukter og nye bokser, mens kun sju av ti gløggflasker pantes, ifølge panteselskapet Infinitum.

Det betyr at nesten 250 000 gløggflasker ikke blir resirkulert - de havner heller rett i søppelkassa.

Skylder på flaska

Nei, dette er ikke en annen variant av «fylla har skylda». Og, du kan heller ikke skylde på klunken med rødvin du blander i gløggen når du glemmer å pante de tomme flaskene.

Gløggflaskene har nemlig pantemerket.

Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Aandstad Ekheim i Orkla, som blant annet har Stabburet i stallen (merket som selger gløgg), bekrefter at de også, dessverre, ser at gløggflaskene blir glemt når folk skal pante.

- De kan også pantes, og vi oppfordrer alle til å gjøre det. Sammen kan vi bidra til at plasten kan gjenbrukes, sier Ekheim til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer