Denne slankekuren rocker

Mister to liter væske og har like høy puls som under en elitefotballkamp.

Profesjonelle trommeslagere er som regel i topp fysisk form. Illustrasjonsfoto: Stock.Xchng/Arjun Chennu
Profesjonelle trommeslagere er som regel i topp fysisk form. Illustrasjonsfoto: Stock.Xchng/Arjun Chennu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trommeslager og kjernesunn er to ord man vanligvis ikke forbinder med hverandre. Men det er noe som snart bør endre seg.

Etter en åtte år lang studie av Clem Burke, trommisen i Blondie, mener nemlig idrettsforskere at den fysiske formen til trommeslagere kan sammenlignes med formen til profesjonelle idrettsutøvere, skriver nettutgaven av The Times.

Les også: Dette er den beste dietten

Lik en olympisk utøver

Det er legene Marcus Smith og Steve Draper fra Universitetet i Chichester som står bak undersøkelsen:

- For meg, som er en idrettsforsker, er han ikke forskjellig fra olympiske utøvere jeg har jobbet med. Han mister opptil to liter væske i løpet av en opptreden. Dette er det samme som en som har løpt 10.000 meter, sier Smith til The Times.

Blondies trommeslager, Clem Burke, brenner 400-600 kalorier i timen når han har en opptreden. Illustrasjonsfoto: Stock.Xchng/Andrew Rothman
Blondies trommeslager, Clem Burke, brenner 400-600 kalorier i timen når han har en opptreden. Illustrasjonsfoto: Stock.Xchng/Andrew Rothman Vis mer


Testresultatene viser at Burke brenner 400-600 kilokalorier i timen og at pulsen gjennomsnittlig ligger på mellom 140 til 150 slag i minuttet. Pulsen kan komme opp til 190 slag i minuttet. Dette kan sammenliknes med når Cristiano Ronaldo spiller i en Premier League fotballkamp, skriver avisa.

Les også: Brenn fett uten trening

Smith har lenge vært Blondie-fan. Da han hørte rykter om at bandet skulle gjenforenes i 1998, spurte han Burke om han kunne bli med på turneen for å utføre tester.

Må være i toppform

For å takle jobben som profesjonell trommeslager må Burke være i topp fysisk form, til tross for at han til tider plages av leddsmerter.

Og det er ikke bare Burke som har merket fordelene ved å være trommeslager:

Trommisen i Blur, Dave Rowntree, gikk ned seks kilo hver gang bandet var på turné, mens Sarah Jones, trommeslageren til New Young Pony Club, sier til The Times at hun ser på trommingen som en form for trening.

Slår vekk fettet

Og tromming er ikke bare for musikere. DinSide Helse har tidligere skrevet om konseptet ”Drums Alive” som har spredt seg til treningssentre over hele verden. Det gir folk muligheten til å slå med trommestikker på svære gummiballer mens trommerytmer drønner ut fra høytalere.

I Norge er det bare Elixias avdeling på Lillehammer som tilbyr ”Drums Alive”. Timen er veldig populær og denne typen trening sies å gi økt mental bevissthet og redusert stressfølelse. Les mer om treningsformen her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer