Denne SMS-en er ikke fra Bunnpris

Advarer om svindel-SMS som ikke er sendt ut fra butikkjeden.

INGEN PREMIE: Bunnpris advarer mot denne SMS-en, som butikkjeden ikke har sendt ut. Foto: Berit B. Njarga
INGEN PREMIE: Bunnpris advarer mot denne SMS-en, som butikkjeden ikke har sendt ut. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Falske SMS og e-poster som ikke er sendt ut fra Apple, Netflix, Ikea og andre kjente kjeder og merkenavn, er noe Dinside til stadighet må advare mot.

Nå har også butikkjeden Bunnpris havnet inn i en lang rekke av aktører som må advare mot en SMS som ikke er sendt fra dem.

«SVINDEL! Flere kunder mottar SMS om premiering i tilfeldig trekning. Denne meldingen er ikke sendt fra Bunnpris. Vi sender aldri ut premiering per SMS», skriver butikkjeden i en post på Facebook onsdag.

SMS-en lyder på følgende måte:

Vi feirer åpningen av butikknummer 250, og har valgt ut 3 tilfeldige BunnPris-kunder. Du er en av vinnerne. Få premien din her. Deretter følger en lenke - som du altså ikke trenger å klikke på.

For om du er en av de som har mottatt denne SMS-en, er du dessverre ingen vinner, slik meldingen hevder.

Dette er kun en av mange meldinger i en lang rekke av svindelforsøk den siste tiden. Også bensinstasjonkjeden Shell ble utsatt for noe liknende i sommer, da mottakerne tilsynelatende var vinnere av gavekort på 5.000 kroner.

Nettvett.nos generelle råd om du mottar en SMS som denne, er å slette meldingen og ikke trykke på lenken. Dette gjelder både for tekstmeldinger og e-poster der avsender og innholdet virker tvilsomt.

UTPRESSINGSMAIL: Dette må du gjøre om du får svindelmailen. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer