Denne uken kommer skattepengene

Men 500.000 har fått restskatt.

Denne uken kommer skattepengene
Publisert
Sist oppdatert

Allerede på fredag kunne alle nordmenn som er registrert som e-aktører hos Skatteetaten sjekke årets skatteoppgjør, og i dag får alle tilgang til tallene via Altinn.

Ferske tall fra Skatteetaten som ble offentliggjort mandag morgen, viser at mange har noe å glede seg til: Det er rundt 2,3 millioner nordmenn som har penger til gode ved årets oppgjør.

Så mye får vi tilbake

Disse får totalt tilbakebetalt 23,4 milliarder kroner tilbake på skatten. Dette gir rundt 10.300 kroner tilbake i skatt til hver. Det er ifølge Skatteetaten om lag 68 000 flere skattytere som får penger igjen på skatten i år enn i fjor, og pengene vil komme inn på konto innen relativt kort tid.

– De som har penger til gode kan regne med å få dem inn på konto eller på utbetalingsblankett denne uken, sier skattedirektør Svein Kristensen.

Selv om en god del også må belage seg på å betale restskatt, gjelder dette langt færre, nærmere bestemt rundt 500.000 skattytere. I gjennomsnitt må hver av disse betale 11.400 kroner tilbake.

All restskatt over 1.000 kroner deles opp i to betalinger, med første betalingsfrist 20. august.

Les også: Bli millionær med pensjonssparing

Sjekk en gang til!

Før du jubler over ekstra penger til sommerferien, eller ergrer deg over restskatten, bør du gå gjennom tallene og sjekke at Skatteetaten faktisk har fått med seg alle endringer og poster som du har lagt inn.

Sjekk også at du er blitt skattet i riktig skatteklasse. Dette avhenger av hvor høy inntekt du har, og din sivilstatus. Feil skatteklasse kan fort bety flere tusen kroner i tap!

Ved feil eller mangler i skatteoppgjøret, kan man klage innen 10. august.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer