Depper etter tidlig sexdebut

Propaganda mot tenåringsjenter, mener norsk ekspert.

Jenter som tidlig debuterer seksuellt har dobbel så stor risiko for å slite med depresjoner enn jomfruelige jenter. Det slår en ny amerikansk studie fast.  Foto: colourbox
Jenter som tidlig debuterer seksuellt har dobbel så stor risiko for å slite med depresjoner enn jomfruelige jenter. Det slår en ny amerikansk studie fast. Foto: colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenåringsjenter som er seksuelt aktive har dobbelt så stor risiko for å bli deprimerte enn det jomfruelige jenter har. Det viser en ny kontroversiell studie publisert i den anerkjente Journal of Health Economics. Det skriver mailonline.com.

Lavt selvbilde

Etter å ha studert 14.000 ungdommer mellom 14 og 17 år kom de amerikanske akademikerne bak studien fram til at mange av jentene som var seksuelt aktive i tenårene slet med skyldfølelse og lav selvtillit.

19 prosent av tenåringsjentene som var seksuelt aktive viste klare symptomer på depresjon, mens bare 9,2 prosent av de som var avholdne fra sex gjorde det samme.

Samtidig slår studien fast at sex ikke hadde betydning for gutters mentale helse.

Les også. Krever billigere kondomer

Akademikerne kom fram til at jentenes depresjon kan knyttes direkte opp mot tidlig seksuell debut, og at de negative følelsene ikke har noen sammenheng med andre typiske tenåringsproblemer - som for eksempel familiekonflikter.

Britiske eksperter og avholdsforkjempere har omtalt studien som "groundbreaking" og mener den vil skape ny debatt om seksualundervisningen i skolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer