Depresjoner etter disko-dop

Misbruk av ecstasy kan føre til økt depresjonssymptomer hos enkelte mennesker, hevder engelske forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Et forskningsgruppe fra Cambridge University har studert virkningen av ecstasy hos frivillige forsøkspersoner.

Undersøkelsen viser at mennesker med en viss type gensammensettning har større sjanse for å bli deprimert etter bruk av ecstasy enn andre.

Forskeren, som publiserte artikelen i the American Journal of Psychiatry, mener at studiene viser hvor utsatt enkelte ecstasybrukere er mot psykisk langtidsplager.

Påvirker lykke-hormonerEcstasy er kjent for å ha en innvirkning på signalstoffet serotonin, som har en avgjørende betydning for humør og følelser.

Forskergruppen undersøkte 66 ecstasybrukere, 30 cannabisbrukere og 28 friske personer som ikke hadde brukt dop tidligere.

Forskerene så på det genet som kontrolerer transport av serotonin i hjernen. Alle mennesker har to kopier av hvert gen. Det er to mulige versjoner mennesker kan ha, og de blir klassifisert enten som II, IS eller SS.

Det ble i undersøkelsene brukt en depresjons måleskala for å vurdere deltakerene samt en test som gikk på det følelsesmessige.

Rundt 60 prosent av de som hadde SS versjonen av genet ble vurdert til å ha mild depresjon. Disse personene gjorde det også dårlig på testene som gikk på det følelsesmessige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer