Depresjonsplasteret godkjennes

Vi har røykeplaster og p-plaster. Nå kommer depresjonsplasteret.

Publisert
Sist oppdatert

Det første plasteret mot depresjonlanseres i USA i disse dager. Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har godkjent plasteret, som kan brukes i behandling av alvorlig depresjon, skriver usatoday.com. Men det er lite som tyder på at plasteret havner på norske apotek.

Ikke til NorgeIfølge Anne Wästgård, kommunikasjonsdirektør for produsent Bristol-Myers Squibb i Skandinavia, er ikke plasteret aktuelt for Norge med det første.

- Plasteret Emsam er godkjent i USA og i Canada, og det er foreløpig ingen planer om å gå inn på det norske markedet, sier hun til Mozon.

Plasteret inneholder det angstdempende stoffet selegilin, som blir mye brukt i behandlingen av pasienter med Parkinson. I studiene som ligger til grunn for godkjenningen fra FDA, kommer det frem at plasteret også har god effekt på behandling av alvorlig depresjon.

Visste du at fiskeoljer kan hjelpe mot depresjon og mentale lidelser?

Ment for alvorlige tilfeller- Innholdsstoffet i dette plasteret, selegilin, er ikke noe nytt. Det kommer bare i en annen form. Hvorvidt produktet kommer ut på vårt marked avhenger helt av om produsenten vil søke om markedsføringstillatelse i Norge, sier Steinar Madsen, avdelingsoverlege ved Statens Legemiddelverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer