Deprimert eller bare litt nedfor?

Over hundre tusen nordmenn lider av depresjoner. Men om du føler deg litt trist er ikke det nødvendigvis noe unormalt. Trenger du profesjonell hjelp?

Publisert
Sist oppdatert

Depresjon er blitt et begrep som brukes i mange sammenhenger. Om du føler deg nedfor eller lei sier du kanskje at du føler deg deprimert? Men i legevitenskapen er det et stort skille mellom det å være trist og det som kalles en klinisk depresjon.

En klinisk depresjon bør behandles av en lege eller psykolog. En kombinasjon av medikamenter og terapi kan faktisk gjøre mye for å gi et deprimert menneske livsgleden tilbake. Det betyr derimot ikke at du skal knaske løs på såkalte lykkepiller uten å ha fått en skikkelig vurdering på forhånd.

Depresjon er flautEn amerikansk undersøkelse har vist at opptil 80 prosent av de som trenger behandling ikke går til legen med problemene sine. En viktig årsak til dette er at mange opplever det som pinlig å gå til legen med noe som ikke er et klart fysisk problem, skriver webmagasinet MSNBC.

En vanlig holdning er at mentale problemer er noe man ikke ønsker at andre skal vite om. Mange tenker nok også at det beste er å bite tennene sammen til det går over på et tidspunkt. Problemet er desverre at en klinisk depresjon ikke nødvendigvis forsvinner av seg selv om du bare tar deg tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer