Deprimerte gravide bør ta antidepressiva

Deprimerte kvinner bør ikke slutte å ta antidepressiva når de blir gravide. Sjansene for tilbakefall er store.

Publisert
Sist oppdatert

En graviditet kan være noe av det mest spennende, begivenhetsrike og gledesfulle en kvinne går gjennom i løpet av livet sitt. Mange hevder også at graviditet er en god ”beskytter” mot psykiatriske lidelser.

Men nå viser en ny studie at graviditet ikke alltid har denne positive effekten på kvinner som lider av alvorlige depresjoner, og som slutter å ta medisiner mens de er gravide.

For kvinner som slutter på antidepressiva under graviditeten har fem ganger større sjanser for å få tilbakefall enn kvinner som fortsetter med behandlingen, viser ny forsking.

Forsett med medisinerStudien sammenliknet gravide kvinner med alvorlige depresjoner, som enten hadde stoppet eller forsøkt å stoppe pillebehandlingen under graviditeten, med kvinner som fortsatte å ta medisiner. 201 kvinner deltok i studien.

Resultatene viser at 43 prosent (86 kvinner) fikk tilbakefall under graviditeten, halvparten i første trisemester. Av de 82 kvinnene som fortsatte å ta medisiner under hele svangerskapet fikk 26 prosent (21 kvinner) tilbakefall. Av de 65 kvinnene som sluttet å ta medisiner fikk 68 prosent (44 kvinner) tilbakefall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer