Der kom tidenes rentekutt

Norges Bank overrasket med et rekordstort rentekutt i dag.

Norges Banks hovedstyre har tatt en historisk rentebeslutning i dag. Foto: Norges Bank
Norges Banks hovedstyre har tatt en historisk rentebeslutning i dag. Foto: Norges Bank Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank besluttet i dag å kutte styringsrenta med 1,75 prosentpoeng. Den nye styringsrenta er dermed på 3,0 prosent. Det er første gang i nyere tid at sentralbanken kutter styringsrenta mer enn ett prosentpoeng. Sist styringsrenta lå på 3,0 prosent var i september 2006.

"Norges Banks hovedstyre besluttet i dag å sette ned styringsrenten med 1,75 prosentenheter til 3,00 prosent med virkning fra 18. desember 2008. Hovedstyrets strategi er at renten bør ligge i intervallet 2 - 3 prosent fram til neste pengepolitiske rapport legges fram 25. mars 2009, med mindre norsk økonomi blir utsatt for nye, store forstyrrelser", melder Norges Bank i dag.

Det har vært knyttet ekstremt stor spenning til dagens rentemøte fordi det får store konsekvenser for de økonomiske utsiktene fremover. Flere økonomer håpet at Norges Bank ville kutte så mye som 1,75 prosentpoeng, men det store kuttet overrasker likevel mange.

Er du fornøyd med rentekuttet? Delta i diskusjonen på DinSides Forum

- Heia Gjedrem

Det var visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad som gjorde rede for Norges Banks beslutning på pressekonferansen i dag. Han sa at han tror at bankene vil kutte sine utlånsrenter fremover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer