Der tok finanskrisen Glitnir

En konkurrerende bank har kjøpt alle aksjene.

Glitnir Bank blir Sparebank 1 Gruppen
Glitnir Bank blir Sparebank 1 Gruppen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bankene i SpareBank 1-alliansen kjøper samtlige aksjer i Glitnir Bank for 300 millioner kroner. Virksomheten i Glitnir Bank vil inntil videre bli videreført med hovedkontor i Trondheim, skriver Glitnir Bank i en pressemelding i dag.

Den nye eieren av Glitnir Bank er SpareBank 1 SMN (eierandel på 25 prosent), SpareBank 1 SR-Bank (20 prosent), SpareBank 1 Nord-Norge (20 prosent), 16 samarbeidende sparebanker (20 prosent) og Sparebanken Hedmark (15 prosent). Disse bankene er også eiere av SpareBank 1 Gruppen.

Glitnir Bank har virksomhet i Trondheim, Oslo, Ålesund og Fosnavåg. Banken har 160 ansatte og en samlet utlånsportefølje på 47 milliarder kroner. Også datterselskapet Glitnir Factoring i Ålesund med 26 ansatte er en del av overtakelsen.

Er din bank sikker? Her er listen

Har styrken som trengs

- SpareBank 1-bankene har styrke og soliditet til å gjennomføre et slikt kjøp uten tilførsel av ny kapital, sier administrerende direktør Finn Haugan i SpareBank 1 SMN på vegne av de nye eierne av Glitnir Bank.

- Kjøpet av Glitnir Bank gir SpareBank 1 et sterkere fotfeste i Oslo. 60 prosent av Glitnir Banks utlånsportefølje er lokalisert i og rundt Oslo. Samtidig styrkes SpareBank 1s posisjon i Ålesund og på Sunnmøre vesentlig, legger Haugan til.

Solid eier

Glitnir Bank søkte og fikk finansieringsgaranti fra Bankens Sikringsfond 8. oktober i år. Hovedhensikten med likviditetsstøtten var å legge til rette for en strukturell løsning for Glitnir Bank.

- Når banken først måtte selges, har vi vært opptatt av å sikre våre mange kunder og dyktige ansatte på en god måte. Det har vi klart. Glitnir Bank får nå en solid eier med styrke til å utvikle virksomheten og kundeforholdene videre, sier administrerende direktør Morten Bjørnsen i Glitnir Bank.

Glitnir Banks datterselskaper Glitnir Privatøkonomi og Glitnir Eiendomsfinans er solgt til representanter for selskapenes ledelse.

Les også: Kaupthing bank avvikles

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer