Mye skjegg kan føles ukomfortabelt, og det er ikke så stilig når maten samler seg i tustene heller
Ifølge dermatolog og ekspert i herrehud, Dr. Christopher Harmon, gjør den daglige barberingen at vi hensynsløst skreller av hudens naturlige, beskyttende lag.
- Menn må være mer varsomme når de barberer seg, og bruke produkter som både bløter opp, smører skjegghårene og hudens overflate. Det er viktig for å bevare hudens sunne utseende, sier Harmon til kosmetikkleverandøren Cliniques hjemmeside.
Les også: Hårløs mote plager huden
- Ukomfortabelt
Menn har barbert seg i all tid. Huleboerne brukte trolig kniver av stein, og trimmet skjegget over flammene.
Men hvorfor er det slik at menn flest fjerner alt når de står der med høvel eller maskin i hånda? Det kan iallefall hvert fall ikke være av helsemessige årsaker. Så hvorfor investere så mye tid og penger på dette kjedsommelige ritualet dag etter dag året rundt?
- Mye skjegg kan føles ukomfortabelt, og det er ikke så stilig når maten samler seg i tustene heller, mener Harmon.
Fiender og overtro
I steinalderen fjernet mannen skjegget fordi det minsket sjansene for at lus og andre kryp ville etablere seg. Dessuten var det lange skjegget spesielt utsatt i møte med fiender, som gjerne tok et grepa tak i kampens hete.
Også var det selvsagt enklere å spise, selv på huleboervis, uten et meterlangt skjegg som hang i veien. I tillegg var det knyttet mye overtro til at onde ånder kunne ta seg inn i kroppen via håret, og langt skjegg ble assosiert med alderdom og død. I dag er det heldigvis andre grunner til at vi tar frem høvel og maskin om morgenen.
Les Harmons beste råd for en god og skånsom barbering:

Les mer om barbering her.