Derfor bør du droppe fasttelefonen.

Vi har veid for og imot lenge, og omsider konkludert: Går du strengt etter kost/nytte, bør du la fasttelefonen fare.

Publisert
Sist oppdatert

Å droppe fasttelefonen kan virke dramatisk, når minuttprisene på fasttelefonen stort sett ligger rundt 14 øre, mens de fleste mobilabonnementene koster rundt en krone minuttet. Og den klart billigste løsningen for mange ville nok uten tvil være å ta alle utgående telefonsamtaler fra fasttelefonen, og nøye seg med inngående på mobilen - selvsagt med kontantkortabonnement.

Uneconomic man?

For "the economic man" - det fullt ut rasjonelle mennesket, er kanskje dette en god løsning. Vår påstand er imidlertid at det er lite som tyder på at nordmenn er fullt ut rasjonelle - verken generelt eller i teleuniverset. Mobilbrukere har stort sett fasttelefon hjemme og bruker likevel mobilen til utgående samtaler - gjerne hjemmefra, hvis fasttelefonen står litt langt unna i impulsøyeblikket.

Kostnadene ved denne modellen er høyest blant alle alternativer. Nytten av å ha to numre man kan nås på hjemme må kunne sies å være forholdsvis begrenset, altså bør man velge ett av dem.

Høy mobilglede

Skulle vi måtte velge hvilken telefon som er viktigst for oss, vil trolig de fleste svare "mobilen". Vi er neppe villige til å avgi den nytten og fleksibiliteten den gir. I bunn og grunn står fasttelefonen hjemme mest til pynt og av gammel vane. Fastavgiftene ved fasttelefonabbonementene ligger mellom 1400 og 1700 kroner per år. Merutgiftene på Internettabonnementet hvis du velger bort fasttelefonen blir på ca 1000 kroner per år. Sløyfer du fasttelefonen, finansierer du netto omtrent 40 minutters ringetid per måned over mobilnettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer