NRK-lisens 2018

Derfor bør du ikke vente med NRK-lisensen

Det er ekstra dyrt å vente med betaling av regninger fra staten, som NRK-lisensen. Se hva det faktisk koster deg.

HAR DU TV? Da forfaller TV-lisensen straks, nærmere bestemt 31. januar. Og det koster dyrt å vente med betalingen. Foto: NTB Scanpix
HAR DU TV? Da forfaller TV-lisensen straks, nærmere bestemt 31. januar. Og det koster dyrt å vente med betalingen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRK-lisensen blir justert opp hvert år, og nå er den første av to betalinger rett rundt hjørnet: 31. januar forfaller første terminbeløp av årets NRK-lisens, pålydende 1485,12 kroner - inkludert moms. Se også hvor mye NRK-lisensen faktisk har gått opp de siste ti årene.

Betaler du ikke i tide, kan det bli dyrt. Ikke minst hvis du venter lenge.

Så mye må du betale ekstra

Det er forskjellige forskrifter som avgjør hvor mye ekstra du må betale når en statlig regning går til forfall, og i 2018 er tilleggsavgiften for NRK-lisensen på 198,8 kroner per terminbeløp. Dette er 15 prosent av terminbeløpet - uten merverdiavgift.

Betaler du ikke lisens inkludert tilleggsavgiften, vil du få varsel om inkasso med betalingsfrist 23. april. På dette kravet blir det ikke lagt til ekstra gebyrer, forteller NRKs lisensavdeling.

Dersom du heller ikke betaler lisensen før 23. april, overføres kravet til Statens innkrevingssentral (SI). Det koster langt mer enn tilleggsavgiften:

- Da påløper det ytterligere 1.130 kroner i utgifter, forteller lisensavdelingen til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer