Derfor bør du kysse

Det har flere helsegevinster enn du kanskje tror...

A kiss is just a kiss...eller er det egentlig det? Foto: colourbox.com
A kiss is just a kiss...eller er det egentlig det? Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Par som klemmer, kysser og er intime i hverdagen har færre stresshormoner enn andre. Det viser en ny studie, skriver nyhetsportalen newsmax.com

Studien, som er publisert i tidsskriftet Psychosomatic Medicine, underbygger det faktum at personer som lever i gode nære forhold og i ekteskap særdeles sett, ofte har god helse.

Les også: - Sex er kroppens morfin

Buffer mot stress

Forskerne fulgte 51 tyske par over en uke, og de av parene som var i mest fysisk kontakt med hverandre gjennom dagen i form av sex eller bare ved å holde hverandre i hendene, hadde generelt lavere nivå av stresshormonet kortisol.

Dette gjaldt spesielt for parene som oppga å ha mye stress på jobben. Ifølge forskerne kan fysisk kontakt med partneren virke som en buffer mot stress utenfra.

Flere studier har vist at kronisk stress kan trigge både hjertesykdom og bidra til å svekke immunforsvaret. Samtidig viser undersøkelser at gifte og lykkelige par ofte er ved svært god helse og lever lenge. Les også: Verdens beste kyss

Ifølge Dr. Beate Ditzen ved Zurich University i Sveits, som har ledet studien, er det sannsynlig at mye fysisk kontakt, og et lavere stressnivå som følge av dette, har helsemessige gevinster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer