Pensjonssparing

Derfor bør du øremerke sparepenger til pensjon

Undersøkelse fra DNB viser at flere nordmenn skjønner at de må spare til pensjon, men ikke alle setter av penger kun til dette.

SELVDISIPLIN: Ved å øremerke penger til pensjon vil du redusere risikoen for at dine totale pensjoner ikke strekker til når du skal pensjonere deg, mener Kasper Gisholt, nettansvarlig for pensjon i Finansportalen. Illustrasjonsfoto: Olena Yakobchuk/Shutterstock/NTB Scanpix.
SELVDISIPLIN: Ved å øremerke penger til pensjon vil du redusere risikoen for at dine totale pensjoner ikke strekker til når du skal pensjonere deg, mener Kasper Gisholt, nettansvarlig for pensjon i Finansportalen. Illustrasjonsfoto: Olena Yakobchuk/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele 70 prosent sier at de sparer fast, men kun 13 prosent av disse sier at pengene kun skal brukes til pensjon. Det viser en undersøkelse Ipsos har gjort for DNB.

– Dette viser at selv om vi vet så inderlig godt at vi burde spare til pensjonisttilværelsen, er vi ikke disiplinerte nok, sier pensjonsekspert Stian Revheim.

På veien kan det, imidlertid, komme mange fristelser: Ny bil, båt eller den lange reisen som du alltid har drømt om. Når pengene er tilgjengelige, blir det lett å tenke «jeg lever bare én gang» og bruke dem opp, ifølge ham.

– Øremerking virker disiplinerende

Det er viktig å sette seg inn i hva man faktisk kan forvente å få i pensjon, for hvis du har et konkret tall å planlegge ut fra, blir det enklere å se hvor mye du selv må stille med for at du får den økonomien du ønsker på dine eldre dager.

Derfor mener Revheim du bør øremerke pensjonssparingen din.

DNBs undersøkelse viser nemlig at kun 20 prosent av respondentene tror at pensjonen de får fra folketrygden og arbeidsgiver vil være tilstrekkelig den dagen de slutter å jobbe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer