Derfor bør du se Akutten

Mer enn bare underholdning.

Sykehusserier som Akutten kan gi deg selvtillitt til å gjøre hjerte- lungeredning.
Sykehusserier som Akutten kan gi deg selvtillitt til å gjøre hjerte- lungeredning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være til gavn for dine omgivelser om du får med deg noen episoder av Akutten eller liknende sykehusserier. En fersk studie går nemlig langt i å antyde at å se slike tv-serier gir deg selvtillit nok til å forsøke å gjenopplive mennesker i virkeligheten. Dette ifølge BBC News.

Bedre å prøve enn la være

Studien ble gjennomført for St John Ambulance, St Andrew's ambulanseforening og det britiske Røde Kors, og omfattet rundt 2000 intervjuobjekter. Ifølge undersøkelsen, svarte en av fem at de ville forsøke gjenoppliving selv om de aldri hadde forsøkt det før.

En talsmann for St John Ambulance sier til den britiske avisen BBC News at folk ikke må være redde for å prøve å hjelpe, selv om de kun har sett det på tv.

- Hvis noen ikke puster, så puster de ikke. Hvis du ikke gjør noe, så puster de fremdeles ikke, men dersom du gjør noe gir du dem i alle fall en sjanse, sier Isobel Sternfeld, opplæringsansvarlig ved St John Ambulance til BBC News.

Sju førstehjelpstabber

Menn tror mer på seg selv

Studien viste også at det er kjønnsforskjeller når det kommer til tiltro til egne evner: Mens 30 prosent av mennene i undersøkelsen svarte at de ville prøve gjenoppliving, svarte kun 20 prosent av kvinnene det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer