Derfor bør du spise karbo-mat

Karbo-mat kan være den mest næringsrike og slankende maten i kostholdet ditt.

Du trenger ikke å se på karbohydrater som en fiende hvis du prøver å gå ned i vekt. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Du trenger ikke å se på karbohydrater som en fiende hvis du prøver å gå ned i vekt. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den omdiskuterte Atkins-dietten, som er kjent for å erstatte karbohydrater med fett og proteiner, har vist seg å være en effektiv måte å gå ned i vekt på. Det har derfor blitt mye lettere å skylde på karbohydratene når vektnåla går opp.

Karbohydrater har aldri vært farlig, sier ernæringsfysiolog og daglig leder av nettstedet SomeBody.no, Camilla Andersen, til DinSide Helse. Atkinsteorien har blitt avslørt nå, mener hun:

Mister kun vann

- Det å kutte karbohydrater for å gå ned i vekt, handler om at du mister vann når du går ned. Ett gram karbohydrater binder nemlig tre gram vann. Du mister altså en del vann når du kutter karbohydrater, og legger på deg tilsvarende når du ikke lenger orker å leve på Atkins-dietten, sier hun til DinSide.

Les også: Bli slankere med dette

Andersen understreker at dette er en diett som er tilpasset friske mennesker som vil ned i vekt. Den er for eksempel ikke egnet for diabetikere, som må ta større hensyn til blodsukkersvingningene dine.

Den gylne middelvei

Det mest fornuftige du kan gjøre er å leve etter den gylne middelvei - litt av alt, mener Andersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer