Søke sommerjobb

Derfor bør du starte med å søke sommerjobb allerede nå

Mange bedrifter planlegger sommerbemanningen tidlig, ifølge Manpower.

AVGJØRENDE ARBEID: Selv en enkel sommerjobb, som å plukke bær, kan være en viktig referanse seinere i arbeidslivet, ifølge Manpower. Foto: Erlend Aas/Scanpix.
AVGJØRENDE ARBEID: Selv en enkel sommerjobb, som å plukke bær, kan være en viktig referanse seinere i arbeidslivet, ifølge Manpower. Foto: Erlend Aas/Scanpix. Vis mer
Publisert

Vil du bruke sommeren til å levere eller skrive for aviser, plukke jordbær eller jobbe på sykehjem? Da bør du følge med på annonsesidene, for stillingsutlysningene for sommerjobb begynner å dukke opp i disse dager.

Sommerjobbene blir som oftest annonsert i perioden januar til mai, men mars er måneden det har blitt lagt ut flest sommerjobber de siste årene, ifølge Fredrik Schjold, produktdirektør for jobb på Finn.no.

Bemanningsbyrået Manpower anbefaler deg med å være tidlig ute med å søke sommerjobb.

- Mange store, norske virksomheter med stort behov for sommervikarer, starter planleggingen for sommerbemanningen tidlig, sier konserndirektør Sølvi Splide Monsen.

Hun understreker likevel at selv om høysesongen for sommerjobbannonser er fra mars til mai, kan du også sikre deg gode sommerjobber helt opp mot ferien. Det er fordi noen virksomheter oppdager sent at de trenger flere på jobb om sommeren.

Vær tydelig i søknaden

Schjold i Finn.no forteller at det er flest sommerjobbstillinger innen transport, logistikk, matservering, salg og markedsføring som er lagt ut de siste årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer