Derfor bør du ta med kredittkortet

Det fins flere gode grunner for å bruke kredittkortet under ferien.

GIR FORDELER: Bruk kredittkort til å betale ferien - men husk at du må betale for deg etter endt ferie. Foto: James Miller/Colourbox
GIR FORDELER: Bruk kredittkort til å betale ferien - men husk at du må betale for deg etter endt ferie. Foto: James Miller/Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på ferie i utlandet? Da skal du huske på å ta med deg kredittkort.

Det er gode grunner til at du skal bruke kredittkortet fremfor ditt vanlige bankkort når du er i utlandet. Husk bare at det at du egentlig ikke har penger til ferien akkurat nå, ikke er en av disse grunnene. Regningen kommer tross alt etterpå.

Nei, grunnene til at det er smart å bruke kredittkort i ferien er helt andre:

  • Når du betaler med kredittkort trekkes ikke pengene direkte fra din personlige bankkonto.
  • Du får god tid til å kontrollere alle transaksjonene etterpå, og kan sjekke at det ikke er trukket penger du ikke har godkjent.
  • Dersom du blir utsatt for svindel, eller kortet blir stjålet, tar kredittkortselskapet ansvaret.
  • Det kan uansett være verdt å betale alle flyreiser med kredittkort - selv om du skulle ha en helårs reiseforsikring ved siden av. Skulle flyselskapet gå konkurs, og billetten ble betalt med kredittkort, gir finansavtaleloven deg rett til å kreve tilbake pengene fra kredittyteren.
  • Hvis du har betalt minst halvparten av utgifter til reise og opphold (flybilletter, togbilletter, hotellovernatting) med kredittkortet, vil de fleste kredittkorteselskaper inkludere en reiseforsikring helt gratis.

Les også: Dette er landene hvor kort-svindel er mest utbredt

83 prosent velger "feil" kort

Overraskende mange velger å betale ferien med bankkort selv om det er smartere å bruke kredittkort. En undersøkelse har tidligere vist at bare 17 prosent betaler ferien med kredittkort, mens 83 prosent velger bankkort.

Les også: De dyreste brølerne du gjør i ferien

Betal i lokal valuta

Du kan ofte oppleve å få spørsmål om du vil betale i norske kroner eller i den lokale valutaen når du handler. Velg alltid lokal valuta, for kursen du betaler hvis du velger norske kroner er så og si alltid høyere enn den banken din tar.

Sjekk når du kommer hjem

Når du kommer hjem fra ferie bør du straks sjekke hvor mye kreditt du har brukt, og planlegge hvordan du skal betale tilbake. Det beste er å betale all gjelda i en jafs innen den avdragsfrie perioden er over.

Les også: Med dette kredittkortet får du penger tilbake - men ikke gå av skaftet likevel

Artikkelen ble første gang publisert sommeren 2011. Oppdatert april 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer