Derfor bør du velge bort sparekontoen

Lav rente gjør sparing på sparekonto lite gunstig. Hvilke alternativer bør du velge?

SPARE? Tåler du risiko, bør du vurdere andre muligheter enn en tradisjonell sparekonto. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SPARE? Tåler du risiko, bør du vurdere andre muligheter enn en tradisjonell sparekonto. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å spare penger på en tradisjonell konto er i disse dager lite lønnsomt. Likevel har over 200.000 nordmenn mer enn 1 million kroner stående på konto, ifølge DNB.

Men hva er alternativet, for de som ønsker å sette av penger og samtidig tjene noen kroner på det?

Les også hvordan tre av fire taper tusenvis på sine sparepenger

Derfor lønner ikke sparekontoen seg

Lav styringsrente, som etter alt å dømme skal holde seg lav noen år til, bidrar blant annet til lave renter på nordmenns sparekontoer i disse dager. På det beste kan du få en rente på i underkant av tre prosent, men mange ligger langt lavere. Dermed spiser prisstigningen opp det meste av en eventuell gevinst.

- Vi anslår at det generelle prisnivået i Norge vil stige med 2,6 prosent i 2015. Når innskuddsrentene er under to prosent blir sparepengene stående på stedet hvil, påpeker Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

Nå tror dessuten flere av bankenes økonomer at renta skal ytterligere ned, allerede ved neste rentemøte 19. mars. På sikt tror blant annet sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank 1 at styringsrenta skal ned mer enn prognosene har sagt så langt, og at vi ikke kan utelukke nullrente om noen år, skriver DN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer