Derfor bør du velge svakere vin

- Gå fra 14 prosent til 10 prosent, råder eksperter.

ET SMART VALG: Lavere alkoholprosent kan redusere risikoen for en rekke kreftformer. Foto: Colourbox.com
ET SMART VALG: Lavere alkoholprosent kan redusere risikoen for en rekke kreftformer. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å bytte til en svakere vin kan minske risikoen for enkelte kreftformer, ifølge World Cancer Research Fund (WCRF).

Forskning tyder på at personer som drikker vin med et alkoholinnhold på 10 prosent istedenfor 14 prosent har en helsegunstig fordel, melder BBC.

Les også: Ett glass øker kreftfaren

Reduserer fare for tarmkreft

Det nye anbefalingen fra WCRF er basert på tall fra en rapport i 2007. Denne konkluderte med at menn ikke burde innta mer enn to drinker om dagen, og kvinner ikke mer enn én.

Dataene var detaljerte nok til å avsløre den lille tilleggsrisikoen 10 ekstra gram alkohol representerer.

Ut i fra dette har forskere regnet ut at en person som drikker ett stort 250 ml glass vin hver kveld, vil ha en 7 prosent lavere risiko for tarmkreft dersom vedkommende drikker vin med 10 prosent alkohol framfor 14 prosent.

Vet du dette om alkohol? Test deg selv!

Gjelder flere kreftformer

Dette er kun en liten nedgang, og det er ingen klare beviser for hvor lenge noen må drikke svakere vin for å høste denne helsegevinsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.