Derfor burde du sjonglere

Fram med ballene! Det styrker hjernen mer enn du tror.

Publisert
Sist oppdatert

Du tenker kanskje ”glem det” med en gang, for det er ikke bare, bare å holde styr på tre-fire baller i luften på en gang, men: Øvelse gjør mester, og treningen setter så absolutt sine spor i hjernen.

Og best av alt, det er aldri for sent å lære seg noen nye triks.

Når man øver seg på en ny og innviklet oppgave, som å sjonglere, oppstår det nye nervetråder mellom hjernecellene, ifølge ny forskning. Hjernen trenger nye cellerblant annet for å kunne håndtere ekstra hukommelsem.

Lær deg hvordan du sjonglerer nederst i artikkelen!

Les også:Doping dreper hjernecellerLager hjerneceller av kyllinger

Lærte på seks uker

48 unge personer mellom 18 og 33 år var med i studien som ble utført ved University of Oxford. Ingen kunne sjonglere fra før av. Hjernen til hver enkelt testperson ble skannet i en MR-maskin ved studiestart. Halvparten av testpersonene ble sendt på sjongleringskurs, som varte i seks uker.

Etter treningen klarte disse å sjonglere med tre baller, noe som satte sine spor i hjernen også. For nye skanninger viste endringer i de områdene i hjernen som bearbeider bevegelser og synsinntrykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer