- Derfor damper vi e-sigaretter

Eksrøykere mener å spare både penger og helse, men får ikke kjøpt utstyret i Norge.

DAMPER: Tonje Skillebæk bruker e-sigaretten innendørs både hjemme og på jobb, og hevder både helsa og økonomien har nytt godt av overgangen fra røyk til damp.  Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
DAMPER: Tonje Skillebæk bruker e-sigaretten innendørs både hjemme og på jobb, og hevder både helsa og økonomien har nytt godt av overgangen fra røyk til damp. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg begynte for litt over ett år siden, grunnet helse, samt et ønske om å slutte. Som de fleste røykere nok har. Dypt der inne.

Det forteller Tonje Skillebæk. Det siste året har hun vært en av stadig flere dampere her til lands: Folk som ikke røyker tobakk, men inhalerer damp fra en elektronisk sigarett.

E-sigarett-utstyr uten nikotin fås kjøpt i Norge, men som Dinside har forklart er salg av nikotinholdige e-sigaretter ulovlig her til lands. De er likevel fullt lovlige å kjøpe på nett fra EØS-land, om man bruker dem som et legemiddel for røykestans.

- Jeg begynte i januar etter at broren min overbeviste meg i juleferien. Jeg hadde allerede kuttet hverdagsrøyken, men ville bli helt røykfri. Det har jeg nå blitt, etter at jeg startet med e-sigarettene, forteller meddamperen Bjørn Andreas Maurseth.

Hva er en e-sigarett, og hvordan fungerer den? Forklaringen får du her!

«Voldsomme mengder»

Ingen vet nøyaktig hvor mange nordmenn som gjør som Maurseth og Skillebæk, da salget skjer utenfor norsk kontroll. Undersøkelser hevder det kan dreie seg om rundt 40.000 personer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer