Norske jordbær

Derfor er de så små

Synes du jordbærkurvene ser mindre ut enn de pleier? Det er ikke rart.

SJEKK FORSKJELLEN: Ser du hvilke kurver som inneholder mest bær? Foto: Elisabeth Dalseg
SJEKK FORSKJELLEN: Ser du hvilke kurver som inneholder mest bær? Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jordbærsesongen har vært i gang en stund allerede, men fortsatt er det bare enkelte heldige områder av landet der det er lett å komme over godsakene.

En sjekk i en rekke butikker i Oslo sentrum onsdag og torsdag viser at det er svært få lavbprisbutikker som har fått inn de norske godsakene ennå, men bransjen regner med at de vil være bredt tilgjengelig rundt St. Hans.

Handler du på nett, er det enklere. Både Oda og Meny har kurver med norske jordbær, til henholdsvis 69,90 og 79,90 kroner. Langt fra de astronomiske prisene vi forventet oss i begynnelsen av sesongen.

Men vent nå litt.

Prisen på norske jordbær oppgis per kurv. I år er det mange som bruker nye kurver med hank, som skal virke preventivt for jordbærpillerne, men ser de ikke akkurat litt små ut? Har de krympet siden i fjor?

- Fra første levering i mai og frem til de store volumene kommer, i månedsskiftet juni-juli, benyttes 400 gram-kurver. Deretter går vi over til 500 gram, sier Anne Victoria Frogner, kommunikasjonsrådgiver i Bama, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer