Forsikringssvindel:

Derfor er det en svært dårlig ide å bløffe på forsikringen

Lyger du, kan du i verste fall miste både utbetaling og bli anmeldt til politiet.

LYGER OM SKADER: Mens enkelte finner på fiktive skader, legger andre til ekstra info for å få mer i erstatning fra forsikringsselskapet. Foto: NTB Scanpix
LYGER OM SKADER: Mens enkelte finner på fiktive skader, legger andre til ekstra info for å få mer i erstatning fra forsikringsselskapet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å lyge til forsikringsselskapet sitt kan føre til alvorlige konsekvenser. Likevel er det noen som tar sjansen:

I 2017 ble det avslørt svindel innen privatforsikring i 774 saker. Dermed ble det avslått erstatningsbeløp for til sammen 125,7 millioner kroner, ifølge Finans Norges svindelrapport som kom i februar 2018.

En spørreundersøkelse gjennomført av YouGov for Frende Forsikring, viser dessuten at ganske mange av oss kjenner noen som har lagt til noe ekstra på forsikringen for å oppnå ekstra utbetalinger.

Høye tall

I spørreundersøkelsen fra Frende, opplyser 17 prosent at de kjenner noen som har svindlet på forsikringen, og flere menn enn kvinner kjenner noen.

- Det er ikke overraskende, men det er et høyt tall. Og det er bekymringsfullt at så mange svindler på forsikringen. Hver forsikringssvindel som ikke blir avdekket gjør at ærlige kunder må betale mer for sine forsikringer, sier leder for utredning i Frende Forsikring, Yngve Høvig til Dinside.

29 prosent av de spurte oppgir at beløpet det ble svindlet for lå på mellom 1.000 - 5.000 kroner, mens 17 prosent sier beløpet var i størrelsesorden 5.000 - 10.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer