Egg

Derfor er det tomt

Fortsatt eggproblemer.

PLEVERINGSUTFORDRINGER: Det er mye egg igjen i butikk, men det er ikke sikkert du alltid får tak i den varianten du pleier å kjøpe Foto: Privat
PLEVERINGSUTFORDRINGER: Det er mye egg igjen i butikk, men det er ikke sikkert du alltid får tak i den varianten du pleier å kjøpe Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig ble vi tipset om en kunde som hadde vært på Rema 1000, der det hang en plakat ved eggene.

Der sto det følgende: «Kjære kunde. Vi opplever for tida leveringsutfordringer på noen typer egg. Beklager ulempen».

Vi skal helt tilbake til januar da DinSide meldte om en ny trend - «alle» ville ha billigeggene. Siden den gang har vi ved flere anledninger skrevet om tomme egghyller.

Grunnen til de tomme hyllene er høy etterspørsel, med noe lavere leveringsgrad.

- På grunn av unormalt lave priser på egg over lang tid har etterspørselen vært høy. Siden egg kommer fra dyr, tar det lang tid å øke produksjonen, sier Line Aarnes, direktør for kategori og innkjøp hos Rema 1000.

- Derfor har våre produsenter til tider hatt en noe lavere leveringsgrad, men vi ser nå at situasjonen har begynt å bedre seg, legger hun til.

Høyere etterspørsel enn forventet

Også andre butikker har merket en høyere etterspørsel den siste tida.

- Det har vært høyere etterspørsel etter egg enn forventet de siste månedene, og det gjør at vi i perioder vil kunne være tomme for enkelte eggvarianter, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen til DinSide.

Hun påpeker at de har egg, men som kunde vil man kanskje ikke alltid finne den varianten man pleier å kjøpe.

MATLAGING: Å skille eggeplomma fra eggehviten ender gjerne med kliss og gris. Men da vi hørte at man faktisk kan plukke plommen rett opp med bare fingrene, måtte vi selvfølgelig teste det! Video: Linn Merete Rognø Vis mer

Langvarige utsolgt-situasjoner

Meny bekrefter også til DinSide at gjennom denne våren har det vært unormalt lave priser på egg.

- Dette har siden før påske gitt en kraftig økt etterspørsel på egg, og derfor langvarige utsolgt-situasjoner, skriver konseptansvarlig butikk Robert Fjeld i Meny i en e-post til DinSide.

- Det er fortsatt underskudd av noen økologiske varianter over sommeren. Ellers har situasjonen nå stabilisert seg, og det ser ut til at vi får full levering i tida framover, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer