Derfor er du så trøtt

Lakenskrekk er ikke eneste grunn til trøtthet og utmattelse.

Publisert
Sist oppdatert

Du streber etter de åtte obligatoriske timene under dyna, men er fremdeles plaget av trøtthet. At du er treg til å komme deg i seng trenger ikke være eneste grunn til at du sliter med å holde deg våken, skriver WebMD. Her er noen vanlige årsaker til det mange tror er uforklarlig trøtthet og utmattelse.

Du sover for lite

Det er litt selvsagt, men det kan hende du sover for lite. Det kan ha negativ effekt på konsentrasjon og helse. Anbefalt søvn for voksne er syv-åtte timer hver natt.

Resept: Prioriter søvn og ha gode rutiner. Laptop, telefon og iPad bør forbli i stua og ikke på soverommet.

Du lider av søvnapné

Noen tror de sover nok, men søvnapnè kan lure deg. En slik tilstand får deg til å slutte å puste et øyeblikk. Hver avbrytelse vekker deg, selv om du ikke er klar over det selv. Resultatet er at du får søvnmangel selv om du er i sengen åtte timer hver natt.

Resept: Gå ned i vekt hvis du er overvektig, slutt å røyke, ikke sov på ryggen, og sørg for åpne luftveier på natta.

Du spiser feil

Du blir trøtt av å spise for lite, og av å spise feil. En balansert diett gir stabilt blodsukker, og du slipper å føle deg så slapp når blodsukkeret faller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer