Derfor er lam sunt

Gladnyhet for deg som liker rødt kjøtt.

organic raw lamb chops on a timber board
organic raw lamb chops on a timber board Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I påskemåneden kjøper nordmenn faktisk nesten tre ganger så mye lammestek som i en normalmåned. Norsk lam oppfattes av mange som en råvare i verdensklasse, med fintrevlet, mørt og saftig kjøtt. Takket være beitene på heiene eller ute ved kysten blir smaken særpreget . I tillegg er lammekjøtt en svært takknemlig råvare, som er enkel å få til.

Helsemessig har lam og fårekjøtt fått et ufortjent dårlig rykte, og en årsak er at vi tror at hvitt kjøtt er så mye sunnere. I dag er rødt kjøtt mye magrere enn det var for tretti år siden, på grunn av avlsteknologi, nye produksjonsstrategier og bedre foredlingsteknikker, ifølge Lambchef.com

Les også: Påske verden rundt

Hvitt kjøtt versus rødt kjøtt

Matprat.no har en oversikt på sine sider over fettinnholdet i kjøtt, og lammekjøttet kommer godt ut. 100 gram indrefilet av lam inneholder 116 kcal, 1,58 gram mettet fett og 1,42 gram umettet fett. Til sammenligning inneholder kyllingbryst 106 kcal, 0,3 gram mettet og 0,7 gram umettet fett. Indrefilet av svin inneholder 115 kcal, 1,31 gram metter og 2,1 gram umettet fett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer