Derfor er menn aggressive

Menn blir lettere sinte og er mer aggressive enn kvinner. Årsaken kan være at kvinnehjernen har større kapasitet når det gjelder å dempe aggressive impulser.

Publisert
Sist oppdatert

- Den største forskjellen mellom menns og kvinners følelsesliv, er kanskje aggresjonen. Her finner vi forskjeller som slår ut alle andre ulikheter mellom kjønnene, sier Ruben E. og Raquel C. Gur, framstående hjerneforskere ved Universitetet i Pennsylvania, USA. Sammen med kolleger legger de nå fram ny kunnskap om hvordan hjernen håndterer aggressive følelser.

Ved hjelp av nye billedmetoder er forskerne i ferd med å kartlegge en rekke forskjeller mellom manns- og kvinnehjernen. Kvinner ser blant annet ut til å ha større hjernekapasitet når det gjelder å sense indre aggresjon og følelse av sinne.

Våre følelsesmessige reaksjoner styres gjennom et nettverk av hjerneceller. I hjernebarken ligger et område som demper impulsive aggressive reaksjoner som skapes i dypere deler av hjernen. Målt ut fra størrelsen på de ulike hjerneområdene, ser kvinner ut til å ha større aggresjons-dempende kapasitet enn det menn har. - Dette kan være en viktig faktor når det gjelder såkalt kjønnsrelatert atferd, sier Raquel C. Gur.

Den nye studien er utført på 116 kvinner og menn i 50-årsalderen og er publisert i tidsskriftet Journal of the Cerebral Cortex.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer