Derfor er menn utro

Hvorfor er det så vanskelig for noen menn å holde seg til en partner? Her er de 10 vanligste grunnene.

Publisert
Sist oppdatert

Utroskap har vi alltid hatt, og det har alltid gitt oss noe å snakke om. Det er en viktig ingrediens i de fleste reality-show og sladder-blader nå for tiden, men vi er langt fra å finne ut hvorfor det skjer.

Så hvorfor er noen menn utro?

Alle menn vet at utroskap er feil. Fra urtiden er vi blitt opplært til at monogami er det eneste riktige. Du skal ikke feie over din nestes hustru, har vi lært, men vi gjør det likevel.

Genene har skylda
I vanskelige forhold kan utroskap være et enkelt alternativ til et vanskelig brudd eller en smertefull skilsmisse. Noen har til og med gått så langt at de har innført en avstands-regel: Er man utro et sted med et annet postnummer teller det ikke.

Nå som evolusjons-psykologer forteller oss at vi er programmert til å spre frøene våre over et så område som mulig for å sikre at genene våre overlever, blir det lettere og lettere å forsvare utroskap.

Noe som kanskje er grunnen til at kvinnene tar innpå menn i hyppigheten av utroskap.

På grunn av vår umettelige appetitt for sex kan vi menn noen ganger ta for oss av alle damer vi har tilgjengelig, uavhengig av andre bindinger. Og her er de ti hovedgrunnene for at vi fungerer på den måten:

Nummer 10: Du får ikke nok
Alle menn har hørt at den beste måten å sikre at du ikke får nok sengegymnastikk hjemme på er å gifte seg. Tydeligvis fører langtids-forhold til at mange kvinner mister sexlysten, og da trenger mennene mer næring. Med behovet for mer sex vil mange menn ”jobbe sent” oftere. Eller det kan være at sexen er blitt kjedelig. Hun vil ikke prøve nye ting.

Noen menn er også utro fordi de ikke vil at kjæresten eller kona skal utføre visse akrobatiske numre som vil ødelegge ”snill-pike”-bildet de har av henne.

Nummer 9: Hun var utro med deg
OK, så fant du ut at kjæresten din var utro, og den eneste måten du kan bli kvitt sinnet ditt på er å gjøre det samme. For mange menn er dette den eneste måten å ta igjen på.

Nummer 8: Det er utfordrende og spennende
Hvis du ser på jenter du ligger med som ”sex-troféer” er sjansene store for at du har vært utro minst én gang. Noen får et kick av jakten og erobringen. For andre menn er spenningen variasjonen, som å bytte iskremsmak etter alle de årene med den samme.

Nummer 7: Du kan slippe unna
Det hun ikke vet har hun ikke vondt av”, tenker mange. Vissheten om at ingen vil finne ut noe, og ingen vil bli såret, er grunn nok for mange menn til å forsyne seg en gang til.

Nummer 6: Det bedrer selvbildet
Ingenting øker selvfølelsen mer enn å finne ut at andre kvinner fremdeles begjærer deg seksuelt. Når menn er i et forhold som har vart lenge begynner mange å sette spørsmålstegn ved den seksuelle tiltrekningskraften de har. Så fort en mann har funnet ut at han fremdeles kan gamet, går han tilbake til kjæresten - eller kanskje ikke.

Nummer 5: Muligheten var der
Det er et uomtvistelig fakta at de fleste menn ikke kan si nei til sex. Selv om menn ikke blir bombardert med seksuelle tilbud, kommer det noen ganger et forslag man ikke kan si nei til. Kanskje er det en livlig eks-kjæreste, kanskje er det en flott blondine på dansegulvet - uansett ser mannen en ”en-gang-i-livet-sjanse”. Carpe diem.

Nummer 4: Mas, mas, mas
De fleste menn har møtt en dame som gjør alt hun kan for å få dem til å føle seg som dritt. Konstant masing, krangling og huslig maktkamp i de rette mengdene er en god resept for hodepine.

Utroskap er en vanlig flukt fra dette husbråket, og for mange virker det bedre enn paracet.

Nummer 3: Vi får lov!
Når sant skal være sagt, så tilgir damer utroskap ganske lett. Kanskje er det frykten for å være alene, kanskje er det at kvinner er den mer tilgivende halvdelen av menneskeheten.

Noen kvinner kan til og med skylde på seg selv for mannens utroskap, og ta grep for å forbedre forholdet.

Nummer 2: Hun tenner deg ikke lenger
Langvarige forhold har den irriterende effekten at de gjør folk late. Man er ikke lenger like interessert i å holde seg i form og attraktiv, og en dame med fast følge kan miste sjarmen hun en gang hadde.

Det kan godt hende at mannen rett og slett ikke synes hun er like vakker lenger, og sexlivet blir mye kjedeligere enn det en gang var. Det er grunnen til at de fleste elskerinner er unge, flotte kvinner.

Nummer 1: Du elsker henne ikke lenger
Ja vel, etter så lange sammen har du mistet følelsene du en gang hadde for henne, men forholdet har vært en stor del av livet ditt. Å gå fra henne virker så smertefullt og ekstremt at det nesten er umulig. Så i stedet for å bryte forholdet går du et annet sted for å få fysisk tilfredsstillelse.

I de fleste tilfeller hjelper ikke dette, det bare utsetter bruddet.

Til syvende og sist er ikke utroskap noe å le av. Hvis du er utro med kjæresten eller hustruen din kan det hende at du ikke er lykkelig i forholdet, eller at du selv har noe du bør rydde opp i.

Utroskap kan føles godt som en flukt fra problemene dine, men det er bare som en hodepinetablett - ikke en løsning som varer.

 

Mozon.no, 17.10.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer