Foreslår å gruse momsgrensa på 350 kroner inkludert frakt

Derfor er moms fra første krone en god idé

KOMMENTAR: Jeg betaler moms med glede. Det er tullete gebyrer som er problemet. 

VANSKELIG: Vil du bestille noe fra en utenlandsk nettbutikk, er det i dag vanskelig å vite hva du må betale. Grunnen er 350-kronersgrensa, og løsningen kan være å fjerne den. Foto: Posten
VANSKELIG: Vil du bestille noe fra en utenlandsk nettbutikk, er det i dag vanskelig å vite hva du må betale. Grunnen er 350-kronersgrensa, og løsningen kan være å fjerne den. Foto: Posten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da det ble klart at grensa for moms- og tollfri netthandel fra utlandet skulle gå fra 200 kroner uten frakt til 350 kroner inkludert frakt, kalte Dinside dette en «momsgrense på grensa til juks».

For om fraktkostnaden var over 150 kroner, ble grensa i praksis lavere enn den gamle 200-kronersgrensa.

Når fraktselskapene dessuten begynte å gjette hva fraktkostnadene var, og nordmenn dermed fikk overraskende regninger og gebyrer, ble resultatet så ille at Forbrukerrådet mente netthandel var enklere før den nye grensa.

E24 melder nå at både Arbeiderpartiet (AP) og Kristelig folkeparti (KrF) tar til orde for å nok en gang endre grensa: De vil ha 25 prosent moms fra første krone. Det er en gammel, men fortsatt god, idé.

Kan bli billigere enn i dagDet er nemlig ikke bare moms fra første krone partiene foreslår.

I deres alternative budsjett for 2017 foreslår AP også en «elektronisk innbetalingsordning for avgift ved handel i utenlandsk nettbutikk hos Skatteetaten». En slik selvbetjent løsning for innbetaling av moms har blitt foreslått før, og vi liker tanken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer