Derfor er morrabrød viktig

Er det sunt? Eller gjør det deg feit?

- Jeg oppfordrer alle til å spise så ofte og lite som mulig. De må til for at kroppen skal klare å holder intensiteten oppe, sier Olaf Tufte.    Foto: Pågen AS
- Jeg oppfordrer alle til å spise så ofte og lite som mulig. De må til for at kroppen skal klare å holder intensiteten oppe, sier Olaf Tufte. Foto: Pågen AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brød er usunt. Man blir tjukk av å spise brød. Moderne brød er bare tøv. Karbohydrater er årsaken til fedmeepidemien.

Det er holdningen til svenskene. Samtidig anser 75 prosent av nordmenn brød som sunt, mens bare seks prosent anser det som usunt.

Brøddebatten lever fortsatt i sitt beste velgående. Det erkjenner den svenske brødprodusenten Pågen AS, som denne uken markerer både Verdens brøddag og FNs matvaredag.

Denne uken ønsker de å skape inspirasjon rundt brød, og få fram at brød er både bra og viktig mat. Og med seg har de selveste Olaf Tufte, som har inngått et samarbeid med Pågen AS og Norges Roforbund. Sammen står de bak Tufte Skiva.

Eller Tuftes Morrabrød som han egentlig ville kalle det. Les mer nederst i artikkelen.

Les også:Går du på brødbløffen?Slik velger du riktig brødNorge på brødtoppen

Se tilbake!

Pågen AS ønsker først og fremst at brødet skal bli kvitt sitt dårlige rykte.

- Se tilbake på historien, og se på representanter for ulike sivilisasjoner, som Julius Cæsar, Alexander den store og Hatshepsut i Egypt. Alle representerte ulike kulturer der karbohydrater var en viktig del av kostholdet – ris i Asia og hvete i Europa. Men det var da ingen fedmeepidemi for 5-6000 år siden, sier Ingemar Gröön, forsknings- og utviklingssjef i Pågen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer