Derfor er steroider farlig for deg

Hvis steroider kan gjøre deg muskuløs og sterk på et blunk, hvorfor er det så farlig?

Publisert
Sist oppdatert

Innerst inne vet du at misbruk av steroider ikke er spesielt sunt. Og i dette tilfellet bør du høre på ditt indre. Selv om anabole steroider blir brukt i behandlingen av en rekke medisinske problemer har det en lang rekke vanlige bivirkninger.

Hva er steroider?Anabole steroider brukes for å bygge opp muskler. De anabole steroidene kroppsbyggere bruker er syntetiske versjoner av det mannlige kjønnshormonet testosteron. Hormoner regulerer kroppens mest grunnleggende versjoner, og ubalanse kan ha vidstrakte konsekvenser.

Hvorfor skriver leger ut steroider?Leger skriver ut anabole steroider for noen medisinske problemer. For eksempel gis det til pasienter med AIDS som opplever muskelsvinn. Steroider kan også brukes i behandlingen av forsinket pubertet. Det er ikke tillatt å skrive ut steroider til personer som vil yte mer som idrettsutøvere eller bygge muskler.

Er anabole steroider ulovlig?Ja. Uten resept fra legen er det ulovlig å bruke, selge og distribuere anabole steroider.

Anabole steroider er kraftige hormoner som påvirker hele kroppen. Noen av bivirkningene er vanlige for alle brukere. Andre bivirkninger har med kjønn og alder å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer