Derfor faller håret av

”For en uke siden begynte håret og falle av. Jeg kan rive av store dotter”, skriver en leser. Legen svarer.

Publisert
Sist oppdatert

God dag.Jeg er en mann på 57 år. For en uke siden begynte håret og falle av. Jeg kan rive av store dotter.

Det er tatt blodprøver, men de ser fine ut.

Håper med dette på snarlig svar, siden jeg er svært engstelig.

Med vennlig hilsenGeir Antonsen

Hei. Det er mange årsaker til plutselig håravfall. I de fleste tilfeller er det påvirkninger av hårrøttene som er årsaken. Hårroten er nemlig svært følsom fordi de nydannende cellene deler seg hele tiden - og nettopp i denne situasjonen er hårroten ekstra følsom. En rekke forskjellige påvirkninger kan føre til at håret løsner fra hårroten - og derfor etter en stund faller av. Er dette uttalt blir det mer hårtap enn vanlig.

Hva kan utløse dette? Det kan være noe som skjedde for 2-4 måneder siden, som gjør at hårroten går over i en normal hvilefase - for deretter - gjerne etter 2-4 måneder løsner håret og faller ut. Dersom denne skaden har påvirket mange hårrøtter begynner håravfallet plutselig å bli synlig og uttalt - til stor forferdelse. For tilsynelatende er dette uforklarlig. Årsaken kan ligge flere måneder bakover i tid. En alvorlig sykdom, influensa, sterk forkjølelse eller annen sykdom som skjedde for 3-4 måneder siden, og som i mellomtiden er forsvunnet - er derved årsaken. I så fall kommer gjenvekst etter noen måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer