Tvyeri på ferie? Ikke sikkert reiseforsikringen dekker det

Derfor får de ikke ett øre fra forsikringen

Forsvinner noe på ferie, bør du vite nøyaktig hva som har skjedd for at reiseforsikringen skal hjelpe deg.

MISTET ELLER STJÅLET: Når ting forsvinner, og du ikke vet hvordan, kan det være like trolig at du selv har mistet det som at noen har stjålet det. Lommetyver, for eksempel. Da får du problemer med å få erstatning fra reiseforsikringen din. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MISTET ELLER STJÅLET: Når ting forsvinner, og du ikke vet hvordan, kan det være like trolig at du selv har mistet det som at noen har stjålet det. Lommetyver, for eksempel. Da får du problemer med å få erstatning fra reiseforsikringen din. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som Dinside har gitt utallige eksempler på, er ikke forsikringer så sikre som mange tror.

Ofte dreier det seg om et viktig prinsipp innen forsikring: «konkrete hendelser» og «plutselig ytre årsak». For å få hjelp må du vise til nøyaktig når noe gikk galt, og at dette ikke var din egen feil.

Reiseforsikringer dekker derfor ikke ting du glemmer igjen eller mister. Så kan du ikke sannsynliggjøre at noe faktisk har blitt stjålet, vil du slite med å få erstatning når verdisaker forsvinner på reise.

Her er tre ferske eksempler på uheldige nordmenn som ikke fikk et rødt øre fra forsikringen, og hvorfor én fikk det.

#1: Veske forsvunnet i Hamburg

Et ektepar trillet sin datter gjennom Hamburg sentrum og oppdaget seinere på dagen at veska de hadde festet på barnevogna var borte. Den skal ha inneholdt verdier til totalt 43.952 kroner.

Sist gang de så veska var da de stelte datteren sin 12 timer tidligere. Og paret var sikre på at de ikke bare hadde glemt veska et sted.

Men forsikringsselskapet påpekte at de ikke kan vise til konkret når veska forsvant, og dermed heller ikke sannsynliggjøre at den faktisk ble stjålet. Finansklagenemnda, som paret klagde inn saken til, er enig med selskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer