Skattemeldingen 2022

Derfor får du ikke alle skattepengene igjen

Selv om du har vært så «heldig» å ha betalt for mye skatt og skal få penger igjen, er det ikke sikkert du får hele beløpet som står i skatteoppgjøret inn på konto.

SKATT: I videoen viser Skatteetaten hvordan du går gjennom skattemeldingen og legger til/endrer opplysninger. Video: Skatteetaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss opplever en liten lykkerus når vi ser at det står «penger til gode» i skattemeldingen - det betyr nemlig at vi har betalt for mye skatt i året som har gått, og får noe tilbake.

Hvis du har penger til gode, vil du få disse utbetalt kort tid etter at du har mottatt skatteoppgjøret, skriver Skatteetaten, og legger samtidig til at tilgodebeløp under 100 kroner ikke utbetales.

Ikke alle skattepengene inn på konto?

Det kan imidlertid være forskjell på beløpet som står til gode i skatteoppgjøret og det du faktisk får inn på din bankkonto.

Dette kan det være flere grunner til.

Skatteetaten kan ha foretatt en motregning i tilgodebeløpet. Det vil si at dersom du har ubetalte avdrag på studielånet, ubetalte bøter og forelegg eller liknende, kan Statens innkrevingssentral (SI) ta dekning for kravene i skattepengene du har til gode.

Skattemotregning er dermed en oppgjørsmåte som innebærer at to krav avregnes mot hverandre så langt de dekker hverandre. Dette mottar du i så fall eget brev om.

Derfor får du skattemotregning

Grunner for skattemotregning kan være at du har:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer