Derfor får du ikke lån

Nordlending eller mann i feil alder? Her er grunnen til at du ikke får kreditt.

Publisert
Sist oppdatert

Lørdag skrev VG om nordlendingen som ikke fikk kreditt fordi han var nordlending.

Kredittscore

Kredittvurderings-selskapene bruker nemlig bosted som parameter i sine såkalte kredittscore-kort. Andre faktorer som vurderes er:

Alder: Folk født på 70- og 80-tallet er statistisk sett dårligere betalere.Inntekt: Inntekten bør være stabil og vet du hva du har i inntekt til neste år, så er du også en bedre betaler.Formue: Formue er gunstig for kredittverdigheten din.Betalings-anmerkninger: En betalingsanmerkning vil slå svært uheldig ut for kredittverdigheten din. 4,5 prosent av befolkningen har nå betalingsanmerkninger, dette til tross for at disse skal slettes så snart gjelden er gjort opp.Kjønn: Menn er dårligere betalere. 5,5 prosent av norske menn og 2,9 prosent av norske kvinner har betalingsanmerkning per første kvartal i år.Næringsinntekt: Næringsinntekt er ikke et ubetinget pluss.Hyppige flyttinger: Har du flyttet ofte - selv om du har kjøpt deg opp - så kommer du i et selskap av folk som statistisk sett har dårligere betalingsevne.

Når disse faktorene vurderes opp mot hverandre, havner du lett og uforskyldt i et dårlig selskap, og kan få avslag på kredittsøknaden din, selv om den er aldri så liten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer