Derfor får du mindre

Noen ganger får du mindre enn det du har betalt for.

DU KAN FÅ MINDRE: Det hender at pakkene med mat inneholder mindre enn det pakken tilsier. Det har faktisk en logisk forklaring. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Justervesenet
DU KAN FÅ MINDRE: Det hender at pakkene med mat inneholder mindre enn det pakken tilsier. Det har faktisk en logisk forklaring. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Justervesenet Vis mer
Publisert

Har du noen gang lagt merke til at den ferdigpakkede maten du kjøper inneholder mindre enn det som blir lovet på emballasjen? Eller kanskje til og med veid matvaren for å sjekke om nettoinnholdet stemmer?

I en pressemelding kommer Justervesenet med svaret.

Nettovekt er matvarens vekt uten emballasje og ifølge etaten stemmer ikke alltid innholdet med det som står på emballasjen.

- Pakkingen av disse varene er oftest utført maskinelt og automatisk. Noen bruker typegodkjent fylleutstyr som har gått gjennom en rekke tester, og er derfor ganske nøyaktig. Ikke alle bruker godkjent utstyr, men da stilles det krav til kontroll i etterkant, enten ved kontroll av alle varene, eller stikkprøvekontroll. Egenkontrollen krever godkjent måleutstyr, som en typegodkjent vekt.

- Ikke en garanti

Jo mer nøyaktig utstyret som produsenten bruker er, jo større sannsynlighet er det for at forbrukere får akkurat det som står på pakken.

- Det er ikke en garanti. Det stilles likevel noen krav til mengden i ferdigpakningene, for at man ikke skal oppleve å få altfor lite i forhold til det man betaler for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer